Compartir

Les poblacions de l’Alt Pirineu han registrat aquest dimecres la matinada més freda dels darrers anys. L’estació meteorològica de Das marcava a primera hora del matí 22 graus negatius, la temperatura mínima de tot Catalunya i la més baixa des del febrer del 2012 als observatoris de la Xarxa d’Estacions Meteorològiques automàtiques de Catalunya (XEMA). El municipi s’ha quedat a només un grau del seu rècord històric negatiu. Tot i no causar cap incidència destacable, des del consistori de Das han explicat que aquest fred intens sí que ha afectat la feina dels ramaders.

Das acostuma a ser una de les poblacions més fredes de Catalunya i de l’estat espanyol. Tot i aquesta etiqueta, des de l’ajuntament han remarcat que el municipi està preparat pel fred i els veïns acostumats a les baixes temperatures.

Segons el Servei Meteorològic, la capital comarcal amb la temperatura més baixa ha estat Puigcerdà, que ha registrat 15 sota zero. La Seu d’Urgell i Tremp han arribat als -10. A la Catalunya Nord, el poble d’Espollosa, al Capcir, també ha arribat als 22 sota zero.

Parlen al vídeo: ENRIC LAGUARDA, ALCALDE DE DAS