jueves, 24 septiembre 2020 1:01

Alt Urgell, 17 de gener 2017: ÈXIT A LA CELEBRACIÓ DE SANT ANTONI MALGRAT EL FRED INTENS

La Seu d'Urgell ha acollit avui la tradicional celebració de Sant Antoni. La jornada s’ha iniciat a les 12 del migdia amb la missa solemne a la catedral de Santa Maria d’Urgell, tot seguit s’ha oficiat la tradicional benedicció dels animals, on els cavalls, i els gossos dels urgellencs han estat protagonistes. Seguidament ha tingut lloc el repartiment del tradicional ‘Panet de Sant Antoni’.
Acabada la cerimònia de benedicció, els genets han fet els Tres Tombs al passeig encapçalats pels tres ‘banderers’: Jordi Fanés Solans, el nou banderer el qual duia el pendó de la Confraria de Sant Antoni Abat, acompanyat a banda i banda pel banderer proposat i el banderer sortint, Joan Alrich Castell i Antoni Riu Tarrés, respectivament.
En acabar la passejada, ha començat el repartiment d’escudella.
Els membres de la Confraria de Sant Antoni han repartit 6.000 racions d’escudella que de bon matí han elaborat aquest dimarts al passeig Joan Brudieu de la Seu d’Urgell.
Per l’elaboració de l’escudella s’ha comptat amb la col·laboració de pagesos, carnissers i cansaladers de la Seu d’Urgell.

Entre tots aquests ingredients també hi havia 80kg de llegums cuits, 90 kg d'arròs, i 90 de fideus del nº 4, i 150 kg de carn de porc i de vedella bruneta del Pirineu, gentilesa de Mafriseu.

Malgrat les baixes temperatures, un gran nombre d’urgellencs i urgellenques s’han apropat aquest dimarts al migdia al passeig Joan Brudieu de la Seu per recollir la tradicional escudella i participar dels actes festius.

Parlen al vídeo: JOAN VILARRUBLA, VICE-PRESIDENT DE LA CONFRARIA