Compartir

La nevada de les darreres hores ha obligat a cancel·lar diverses línies del transport escolar a l’Alt Urgell. Es tracta de les que tenen el seu origen a Estamariu, Bescaran, Argestues, Calbinyà i Tuixent, totes elles amb destinació als centres d’ensenyament de la Seu d’Urgell. A més a més, també s’ha suspès el transport dels alumnes de la vall de la Vansa a l’escola de Tuixent.
Unes altres línies només han operat parcialment, ja que els autobusos que presten el servei no han pogut accedir als nuclis de població situats a una major altitud
La línia d’autobusos de La Seu a Andorra ha patit aquest matí fins a 2 hores de retard.
Des d’ahir, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell té activat el Pla d’Actuació en cas de nevada per fer front a les nevades i el fred siberià anunciats, per aquesta setmana

La brigada municipal de la Seu està retirant neu de carrers i voreres amb una màquina retro i una pala saladora, i també de manera manual amb pales, per tal de facilitar la mobilitat a tot el terme municipal del trànsit rodat i de les persones que es desplacen a peu.
Des de l’ajuntament urgellenc es demana la col·laboració ciutadana per tal de retirar la neu caiguda davant dels domicilis particulars, per poder evitar caigudes dels vianants.

Parlen al vídeo: ALBERT DE GRÀCIA, METEORÒLEG PIRINEUS CATALANS