Compartir

S’ha iniciat aquest dilluns la primera sessió de contacontes a la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp. Les sessions van dirigides als grups d’infants de les Escoles Valldeflors i Maria Immaculada. La sessió d’aquest dilluns ha durat tres hores i han participat els alumnes de p3, p4 i p5 dels respectius centres.

L’activitat busca connectar els infants amb la biblioteca, fomentant un espai de lectura on els nens i nenes aprenguin a ser lectors i narradors de les històries. Una forma d’analitzar l’estructura i les característiques dels contes i els àlbums il·lustrats.

L’activitat s’ha organitzat per complementar l’exposició pessigolles de la biblioteca, una mostra de diferents contes infantils per ensenyar a identificar les emocions com ara la por, l’alegria, la tristesa o la ràbia.

Durant l’activitat, els contacontes han utilitzat alguns dels llibres de l’exposició per mostrar als nens i nenes com són les emocions. Amb l’activitat també es vol ensenyar a l’infant a ser capaç d’identificar les seves emocions i a qüestionar-les de forma crítica.

La pròxima sessió i última es durà a terme el dia 27 de gener i hi participaran els alumes de 1r, 2n i 3r de primària dels dos centres.

Parlen al vídeo: CARLES ALCOY, FILÒSOF I CONTACONTES – PATRICIA MCGILL, NARRADORA