Quantcast

Els Pallars, 2 de desembre 2016: ELS BOMBERS ALERTEN DELS RISCOS QUE SUPOSA UNA LLAR DE FOC

Amb l’arribada de les baixes temperatures i la neu s’inicia la temporada de ponts i amb aquests els desplaçaments a segones residències. Des de bombers es demana responsabilitat i cura del manteniment de les llars de foc, ja que un mal cuidat podria ocasionar un incendi domèstic.

Només l’any passat es van intervenir 171 incendis de llars de foc al Pirineu; 51 a la Cerdanya, 33 a l’Alt Urgell (on hi va haver una víctima mortal), 32 a la Vall d’Aran, 44 als Pallars i 11 a l’Alta Ribagorça.

Per evitar qualsevol risc d’incendi en les llars, s’ha de tenir en compte tres factors: la construcció, el funcionament i el manteniment de la llar.

És important que la llar estigui construïda en una zona aïllada de materials combustibles com la fusta. També és indicat situar elements decoratius a un metre de distància.

Per una bona combustió s’ha d’utilitzar la quantitat justa de fusta seca que permeti la llar, ja que una càrrega superior impedeix una bona combustió acumulant sutge a la xemeneia.

Finalment, per un bon funcionament és necessari un manteniment adequat per assegurar que no s’acumula estalzí a la xemeneia i s’incedïi.

Parlen al vídeo: JOSEP PALAU, DIRECTOR SERVEIS TERRITORIALS INTERIOR ALT PIRINEU I ARAN – JORDI SOLÀ, CAP REGIÓ EMERGÈNCIES LLEIDA

Comentarios de Facebook