Compartir

A la Biblioteca Pública Maria Barbal s’ha dut a terme com a activitat per la Marató, una conferència sobre l’ictus i les lesions medul·lars.

Els Ictus són malalties cerebrovasculars que obstrueixen o afecten els vasos sanguinis del cervell, en funció del tipus d’obstrucció que es produeixi en el vas sanguini, les afectacions al cervell poden ser irrebersibles.
El tabac, l’estrès, l’obesitat i l’edat són factors que augmenten les possibilitats de sofrir un ictus, per aquesta raó es recomana contactar amb un especialista per dur a terme seguiments.

Alguns dels símptomes per detectar un ictus és la pèrdua de sensibilitat o mobilitat d’un costat del cos, confusió, sobtada dificultat de la parla, pèrdua de visió o dolor al cap.
Davant d’aquest símptomes és molt important no perdre la calma i avisar al 112, ja que és fonamental actuar amb rapidesa per minimitzar els d’anys cerebrals.

A diferència dels ictus les lesions medul·lars són accidents fortuïts que causen grans trastorns a la medul·la i al cervell. És recomanable que davant d’una possible lesió medul·lar no es toqui la persona afectada, ja que qualsevol tipus de pressió o moviment podrien agreujar considerablement el traumatisme.

Parlen al vídeo: CARLES QUÍLEZ, INFERMER