Compartir

A l’oficina de Turisme de Sort s’ha presentat el programa de cooperació transfronterera europea Interreg, dins del Programa de cooperació Territorial Espanya ' França ' Andorra (POCTEFA).
Aquest programa s’ha creat per promoure el desenvolupament sostenible dels territoris fronterers d’Espanya, França i Andorra, a més de reforçar la fusió econòmica i social d’aquesta zona.

El programa compta amb una dotació econòmica de 189,3 milions d’euros procedents de la Unió Europea i una taxa de finançament del 65% del cost dels projectes. Amb aquest finançament la Generalitat vol incentivar a les entitats públiques i privades a presentar projectes en comú, amb socis de les dues bandes del Pirineu.

Aquest projecte està dividit en cinc eixos d’acció: la dinamització de la innovació, la prevenció de riscos, la promoció de l’ús sostenible dels recursos locals, afavorir la mobilitat, i fomentar la inclusió del territori.

Un cop presentats els projectes, els tres comitès territorials que engloben totes les comarques d’actuació del programa POCTEFA els analitzaran i seleccionaran per passar a una última fase d’elecció dels projectes que rebran finançament.

Actualment la segona convocatòria es troba oberta fins al pròxim 13 de desembre, posteriorment s’obrirà una tercera convocatòria.

Parlen al vídeo: ALBERT CASTELLANOS, DIRECTOR GENERAL PROMOCIÓ ECONÒMICA, COMPETÈNCIA I REGULACIÓ