Compartir

El Parc dels Búnquers de Martinet i Montellà ha rebut aquesta temporada més visitants que mai. A dia d’avui, prop de 3400 persones han passat per les instal·lacions, la xifra més alta des de la seva obertura l’any 2007. Fins ara, l’any amb més visitants va ser el 2012, quan es van arribar als 3150. La temporada finalitzarà després del pont de la Puríssima, pel que s’espera arribar als 3500 visitants.

Segons els responsables d’aquest equipament cultural, basat en la línia de defensa que el franquisme va aixecar al Pirineu, l’alt augment de visitants es deu a les accions de difusió que s’han realitzat aquesta temporada, així com la dinamització que s’ha fet conjuntament amb la Casa del Riu, situada a escassos metres. Els nous convenis amb agències de viatges del territori i del principal d’Andorra, les col·laboracions amb targetes de descompte i les jornades de portes obertes adreçades a restauradors i hotelers també han ajudat a assolir xifres tan positives.

La majoria de visitants són de Barcelona i la seva àrea metropolitana. Enguany han detectat un increment de visitants de les Terres de Ponent i de Girona, i també turistes estrangers de parla anglesa.

El Parc dels Búnquers de Martinet i Montellà és l'únic del Pirineu que fa una tasca de difusió. Els visitants poden veure primer un audiovisual i després inicien el recorregut a peu pels vuit búnquers, on se'ls explica les diferents tipologies. Es tracta d'una obra de gran envergadura, que projectava construir 10.000 búnquers, dels que finalment se'n van aixecar gairebé la meitat. Cerdanya concentrava moltes d'aquestes fortificacions, per ser un punt estratègic. Tot i això, la línia no va ser mai armada i cap unitat hi va ser destinada.