Compartir

La seu del Consell Comarcal de Cerdanya acull aquests dies un curs gratuït per aprendre a instal·lar calderes de biomassa forestal. La formació té per objectiu mostrar als instal·ladors i tècnics les peculiaritats i limitacions dels diferents tipus de calderes, així com els estudis de viabilitat per valorar la seva rendibilitat econòmica i la normativa actual que afecta aquestes instal·lacions.

El curs, que s’allargarà durant quatre dies, tractarà diferents aspectes com ara les diverses fonts de combustible, parts d’una caldera de biomassa forestal o el transport i l’emmagatzematge.

El perfil dels assistents és variat: des de tècnics que ja instal·len calderes de biomassa o persones que volen adquirir les nocions necessàries per encarar el seu negoci cap aquesta font d’energia, fins a comercials de calderes que volen conèixer les darreres novetats en aquest món.

Un cop finalitzi la formació, els assistents visitaran instal·lacions de biomassa a Cerdanya i l’Alt Urgell, on la setmana que ve tindrà lloc el mateix curs.

Parlen al vídeo: EUDALD HUESO, COORDINADOR PIRINNOWA’TT