Inicio Tu Ciudad

La Cerdanya, 7 de novembre 2016: LA FIRA DEL CAVALL DE PUIGCERDÀ ES MANTÉ VIVA

Compartir

Puigcerdà ha acollit amb èxit la 36a edició de la Fira del Cavall, una de les cites més importants del sector i que cada any aplega desenes de ramaders i milers de visitants al recinte firal del polígon industrial. La fira ramadera ha comptat enguany amb uns 700 caps de bestiar, una xifra inferior a la de l’any passat degut, principalment, a la venda anticipada dels pollins dies abans de la fira. L’Associació de Criadors de Cavalls de Cerdanya creu que aquest fet és un bon indicador, ja que demostra que el cavall de Cerdanya té sortida, principalment al mercat valencià i italià.

A més d’avançar-se les vendes, també ha augmentat el preu del pollí, que ha passat dels 500 als 600 euros. Tot i ser una jornada per fer negoci, assistir a la fira del Cavall de Puigcerdà és per a molts ramaders una tradició i una oportunitat per mostrar els seus millors exemplars durant el concurs de bestiar, que se celebra dissabte al matí.

El temps inestable ha fet que la fira fos menys atapeïda que altres anys, tot i que han estat molts els que no s’han volgut perdre el concurs de bestiar. Des del consistori han volgut remarcar la importància de mantenir viva la Fira del Cavall.

La fira de Puigcerdà també ha comptat amb un mercat multisectorial, amb unes 400 parades de roba, complements, embotits i formatges que s’han repartit des dels carrers principals del nucli urbà fins a l’entorn de l’estany.

Parlen al vídeo: PERE TOR, PRESIDENT ASSOCIACIÓ CRIADORS CAVALLS CERDANYA – ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ