Compartir

Dimecres va començar oficialment el 1er Festival del Joc del Pirineu amb la conferència inaugural d’Oriol Comas, comissari de la Fira Dau de Barcelona. Aquest certamen de la capital catalana és el més important del país pel que fa al joc, Comas apadrina el nou festival pirinenc.
L'Alcalde de La Seu, Albert Batalla va presidir l'acte inaugural del 1r Festival del Joc del Pirineu de la Seu d'Urgell, que va tenir lloc a la Sala la Immaculada,i va donar la benvinguda al joc a la ciutat.

El director del Festival del Joc del Pirineu, Xavi Socías va destacar que l'objectiu d'aquesta iniciativa és que 'el Festival del Joc del Pirineu entri dins del circuit de festivals del joc per tal que els amants d'aquests esdeveniments que es desplacen habitualment cap d'altres festivals que es fan arreu del país també es desplacin fins a la Seu d'Urgell'.

En la seva xerrada, el padrí del Primer Festival del Joc del Pirineu va fer un repàs de la història del joc i dels diferents jocs de taula d'arreu del món, i també va afirmar que jugar és una activitat saludable i que ens fa més feliços perquè el joc és llibertat.

Divendres, 4 de novembre, els alumnes de les escoles de la Seu d'Urgell i els usuaris del taller Claror visitaran la ludoteca del festival.
El mateix divendres, a les 7 de la tarda a l’Espai Ermengol, tindrà lloc una demostració del joc ‘Victus’, basat en els fets de 1714 i amb el mateix títol que la novel·la d’Albert Sánchez Piñol.
Dissabte 5 i diumenge 6 de novembre, el certamen tindrà com a espai principal la Sala de Sant Domènec, que es convertirà en “una gran ludoteca” que oferirà jocs per a totes les edats amb i un taller per pintar miniatures de jocs.

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SU D'URGELL – XAVI SOCÍAS, DIRECTOR FESTIVAL JOC DEL PIRINEU – ORIOL COMAS, COMISARI FIRA DAU BCN