Inicio Tu Ciudad

Alt Urgell, 3 de novembre 2016: L'AJUNTAMENT DE LA SEU ACULL EL PLE DE CONSTITUCIÓ DEL CONSELL MUNICIPAL D'INFANTS

Compartir

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha acollit aquest dijous el ple de constitució del Consell Municipal d’Infants de la ciutat de l’actual curs 2016-2017.L'acte l'ha presidit l’alcalde urgellenc, Albert Batalla.
El consell està format per nens i nenes de 5è i 6è curs de primària de les escoles Pau Claris, Albert Vives, La Valira i el col'legi La Salle.

El ple del Consell Municipal d'Infants ha votat per unanimitat els temes a treballar al llarg aquest curs escolar com ara seguir participant en la programació infantil de la Festa Major, participar en projectes intergeneracionals, continuar treballant en la convivència a la ciutat, recollir aspectes a millorar de la via pública, com temes de neteja, o caques de gos, i l'espai urbà de la Seu d'Urgell per fer-los arribar a l'Ajuntament, promoure el projecte de camins escolars, i tornar a donar suport a alguna iniciativa solidària a través de l'edició d'un vídeo.
En resposta a alguns dels temes plantejats pels infants, l'Alcalde els ha sorprès sobretot en les accions que està adoptant el consistori en referència a les caques de gos al carrer.

També s'ha anunciat que els membres del CMI de la Seu d'Urgell participaran en una taula rodona en el simposi internacional sobre participació infantil que se celebrarà a Barcelona el proper mes de desembre.

A més, en aquesta sessió plenària, el president de l'ONG Pirineu amb el Sàhara, Miquel Colom, ha retornat les capses que els alumnes dels centres educatius de la Seu d'Urgell van preparar per donar-les als infants sahrauís, i que les han retornat omplertes amb obsequis portats del camp de refugiats.

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D'URGELL – LAURA RABASSA, PAU CLARIS – JANA CORTÉS, LA SALLE