Quantcast

La Cerdanya, 28 d'octubre 2016: NOVES TROBALLES AL FÒRUM ROMÀ DE LLÍVIA

La darrera campanya d’excavacions al Fòrum Romà de Llívia ha tret a la llum diversos fragments d’escultures de marbre de grans dimensions, probablement pertanyents a divinitats, així com restes d’un paviment de rajoles de pissarra i de marbres i dels revestiments pintats de les parets. Ho han explicat aquest divendres els arqueòlegs que dirigeixen els treballs, que han volgut remarcar la importància de les darreres troballes, on destaca un fragment de rostre, una mà agafant un objecte i un gran bust. Els treballs, realitzat durant els mesos de setembre i octubre, també han permès confirmar l’existència d’un edifici de grans dimensions situat a l’eix central del fòrum, que els investigadors han identificat com el del temple del Fòrum Romà de Llívia. De fet, els arqueòlegs ja treballaven amb aquesta hipòtesi.

Les prospeccions anteriors van permetre localitzar els extrems del fòrum, just a tocar de l’església, i conèixer-ne les mides, uns 42 metres i mig d’ample i podria ser rectangular. Iulia Lybica era, per tant, un poble privilegiat.

El Fòrum Romà de Llívia és l’únic que es coneix al Pirineu. L’objectiu dels arqueòlegs i de les institucions és ara fer valdre les restes trobades, per això es vol fer un projecte en conjunt per tal de potenciar els valors arqueològics i monumentals d’aquest jaciment.

Parlen al vídeo: JOSEP GUITART, CATEDRÀTIC UAB I CAP EXCAVACIONS

Comentarios de Facebook