Compartir

El Palau Municipal d'Esports de la Seu d'Urgell ha acollit aquest diumenge l'arribada dels més de 200 corredors de la Transfronterera, que enguany ha sortit de de Sant Julià de Lòria al Principat d'Andorra, i ha finalitzat a la capital alturgellenca.
El podi de la cursa ha estat, en categoria masculina: en primer lloc, Joan Valls amb un temps de 3hores 26' 16'', seguit de Pere Riba i en tercer lloc, Olivier Cescato.

En categoria femenina, el podi d'aquesta travessa l'han fet Roser Español, en primer lloc, amb un temps de 3 hores 36' 30''; Sílvia Zúñiga, en segona posició; i el tercer lloc ha estat per Aida Fornieles,
La cursa també ha premiat els primers corredors en assolir la part més alta del recorregut, situat a la zona de Naturlandia. Els millors escaladors han estat en la categoria masculina Martí Lázaro, i en la femenina, Sílvia Zúñiga.
Els guardons han estat lliurats per l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, i el regidor d'Esports de l'Ajuntament urgellenc, Isidor Alberich, per la part urgellenca, mentre que per part laurediana, han estat Meritxell Teruel, consellera de Social, Paqui Barbero, consellera de Turisme, i Josep Roig, conseller de Cultura del Comú de Sant Julià de Lòria.

Els participants del circuit llarg d'aquesta cursa de muntanya han sortit a les vuit del matí des de Sant Juliài han passat per Bescaran i Estamariu fins arribar a la Seu d'Urgell. Un recorregut de 31,1 quilòmetres. Pel que fa al circuit curt d'aquesta prova, els corredors han sortit a les deu del matí des de Bescaran , i ha finalitzat també a la Seu d'Urgell. Aquest traçat, que consta de 14,9 quilòmetres està adreçat a corredors menors de 16 anys i cadets. 

Parlen al vídeo: JOAN VALLS, GUANYADOR CATEGORIA MASCULINA – ROSER ESPAÑOL, GUANYADORA CATEGORIA FEMENINA