domingo, 20 septiembre 2020 7:28

La Cerdanya, 11 d'octubre 2016: BELLVER ACULL LA FIRA RAMADERA

Bellver de Cerdanya acull des d’aquest dimarts i fins dimecres una nova edició de la Fira Ramadera, la 42a. En aquesta ocasió hi participen una dotzena de ramaders i prop d’un centenar de caps de bestiar, una xifra lleugerament inferior a la d’altres anys degut, principalment, a les dificultats amb què es troba el sector i a la sequera dels darrers mesos. Un dels plats forts de la jornada ha tornat a ser el concurs de bestiar, on un jurat ha valorat els millors exemplars de raça bruna i raça frisona.

Els ramaders han de fer grans esforços per mantenir la Raça Bruna dels Pirineus i que aquesta pugui competir amb altres races igual de productives.

Des de l’ajuntament es plantegen canviar les dates de la fira, ja que si cau entre setmana, com aquest any, la presència de públic i visitants minva. És per això que, de cares a les properes edicions, la fira es podria celebrar el cap de setmana.

A banda del concurs de bestiar, la tradicional fira ramadera de Bellver també compta amb una desfilada de tractors antics, un mercat de maquinària agrícola d’ocasió i un seguit de parades de productes artesanals.

Parlen al vídeo: XAVIER PUIG, PRESIDENT ASSOCIACIÓ RAÇA BRUNA CERDANYA