Compartir

El departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat està portant a terme aquests dies un tractament aeri sobre 20.000 hectàrees de bosc per combatre la processionària de pi, el que representa tres vegades més que la campanya de l’any passat. S'actuarà en les dotze comarques més afectades de Catalunya, entre les quals hi ha Cerdanya, amb l' objectiu de rebaixar les poblacions d'aquesta plaga. La passada tardor ja es va fer un tractament d’aquestes característiques i enguany es repeteix per tal d’evitar la proliferació d’aquest lepidòpter defoliador que ocasiona danys tant als boscos de pins com a les persones i animals pel seu caràcter urticant.

El producte que s'utilitza és biològic (Bacillus thuringiensis kurstaki), no és perillós per al medi ambient i només afecta a la processionària.

Les condicions meteorològiques dels darrers anys, amb hiverns i tardors molt temperats, han fet que la mortaldat de les erugues hagi estat molt inferior a les habituals amb el resultat d'un important increment d'aquesta plaga.

A Cerdanya, el tractament aeri s’aplicarà sobre 1.050 hectàrees de boc dels municipis de Llívia, Prats i Sansor, Urús, Riu de Cerdanya, Bolvir, Ger, Bellver de Cerdanya i Prullans.

Parlen al vídeo: ANTONI TORRELL, TÈCNIC FORESTAL DARP