Compartir

El Consell d’Estat francès ha escollit, per decret, ‘Occitània’ com a nom per a la macroregió que engloba la Catalunya Nord, amb seu administrativa a Tolosa de Llenguadoc i que fins ara s’anomenava ‘Llenguadoc-Rosselló Migdia-Pirineus’. Així doncs, des d’aquest dijous l’Alta Cerdanya forma part de la regió d’Occitània, sense incloure ‘Pirineus-mediterrània’ ni ‘País Català’, com reclamaven polítics i entitats del territori.

Diversos ajuntaments de l’Alta Cerdanya, com el d’Estavar o Ur, van decidir sumar-se a la campanya de col·locar el cartell de 'Pays Catalan' a l'entrada de la població, una iniciativa que va engegar el senador i alcalde de El Soler, François Calvet, i que continuarà en les properes setmanes.
Des de l’Alta Cerdanya no accepten el nou nom de la regió perquè no es consideren occitans. Tot i això, esperen que el govern francès no oblidi la llengua i la cultura catalana d’aquesta zona.

Els alcaldes de la Catalunya Nord tenen previst reunir-se a Illa, al Rosselló, el proper 17 d’octubre per tractar aquest decret i no descarten interposar un recurs.

Parlen al vídeo: LAURENT LEYGUE, VICEPRESIDENT COMUNITAT COMUNES CERDANYA