Quantcast

Els Pallars, 13 de setembre 2016: INAUGUREN L'ESPAI MUSEïTZAT A LA CENTRAL DE TALARN

L’Ajuntament de Tremp i Endesa han inaugurat l’Espai Patrimonial de la central hidroelèctrica de Tremp. On abans s’ubicava l’antic taller elèctric de l’equipament, s’ha habilitat una sala d’exposicions permanents gestionada pel consistori.

Amb la creació d’aquest espai museïtzat es pretén ampliar el circuit turístic que ofereix el Pallars Jussà, a més d’ampliar les visites a un àmbit educatiu com són les escoles.

En aquest espai es troba l’exposició itinerant 'El Pallars il·lumina Catalunya' inaugurada fa quatre anys a Tremp i que després de visitar diverses localitats ha tornat al seu origen.

La nova sala compta amb més d’una trentena de peces cedides pel Fons Històric d’Endesa per donar èmfasi a l’exposició donant una perspectiva més real a l’usuari, fent una retrospectiva de la producció d’energia elèctrica a Catalunya.

Per complementar l’exposició s’ha habilitat una petita sala per a poder observar el funcionament de les instal·lacions de l’actual central sense la necessitat d’interferir en el treball de l’empresa.

La central es podrà visitar tots els matins de dissabte a partir de l’11 de setembre fins al 17 de juny del 2017, a més a més es podrà concertar visites els dijous i divendres trucant a l’espai Epicentre de Tremp.

Parlen al vídeo: INÉS MORÉ, ALCALDESSA TALARN – JOAN UBACH, ALCALDE TREMP – ISABEL BUESA, DIRECTORA GENERAL ENDESA CATALUNYA

Comentarios de Facebook