Compartir

Des de fa uns dies l’arxiu comarcal del Pallars Jussà disposa d’un fons documental de l’enginyer Charles Smith que va treballar més de 40 anys a la companyia La Canadenca i posteriorment a FESCA i va ser un dels primers enginyers britànics de la Central Hidroelèctrica de Talarn. La documentació ha estat enviada des de Canadà per la seva néta, després de signar-se un conveni de cessió en comodat amb l’ajuntament de Tremp.

Mister Smith fou una persona molt coneguda al Pallars Jussà i morí a Tremp l’any 1975. Ara, per preservar el seu llegat i difondre’l a la zona, l’arxiu comarcal començarà a treballar amb la documentació que ha rebut, bàsicament fotografies familiars i professionals, que classificarà, documentarà i digitalitzarà.

També s’ha cedit una medalla d'agraïment de la província de Lleida a Smith l’any 1970. Aquesta ha estat una primera cessió de documents, però la idea és seguir rebent documentació per ampliar el fons.
Entre les diferents iniciatives per difondre la figura de l’enginyer Charles Smith des de l’Arxiu comarcal hi ha fer una biografia del personatge i una exposició amb el material rebut.

Parlen al vídeo: MARIA PILAR CASES, Regidora cultura Tremp – FERNANDO LÁZARO, Director Arxiu Comarcal Pallars Jussà