Compartir

Das commemorarà, el proper 7 d’agost, el 125è aniversari d’un dels edificis més emblemàtics del municipi: la Casa del Comú. L’equip de govern ha preparat un programa d’actes per homenatjar
l’escriptor i polític Rossend Arús i Arderiu, qui va cedir l’edifici al poble de Das perquè fos la seu de les escoles i de l’ajuntament.

L’acte comptarà amb la presència del president de la Generalitat Carles Puigdemont, l'historiador Josep Maria Solé i Sabaté i el professor de Ciències Polítiques, Joaquim Colominas. Després dels parlaments, hi haurà un dinar popular, un concert i un espectacle de fi de festa. Durant la jornada també s'inaugurarà la nova sala de lectura situada a la planta baixa de l’edifici, que s’afegeix a la resta d’equipaments que acull la Casa del Comú, com ara el museu de la pagesia o l’arxiu.

L’edifici presenta algunes curiositats, com ara la seva planta triangular o alguns elements maçònics.

Rossend Arús i Arderiu va néixer el 1845 a Barcelona i era fill de Teresa Arderiu, veïna de Das. Va ser una figura destacada de la Renaixença cultural de la segona meitat del segle XIX. Arús fou membre fundador del Centre Català i secretari del Primer Congrés Catalanista.

Parlen al vídeo: LLUÍS MAS, TINENT D’ALCALDE DE DAS