Quantcast

La Cerdanya 7 de juliol 2016: PUIGCERDÀ TANCARÀ EL CENTRE D'ACOLLIDA TURÍSTICA

L’ajuntament de Puigcerdà ha decidit tancar el Centre d’Acollida Turística (CAT) després que en el darrer ple municipal es ratifiqués l’acord de dissolució de l’Aelxcat (Associació d’Ens Locals Xarxa de Centres d’Acollida Turística de Catalunya), l’entitat que aglutina els deu municipis que tenen aquest tipus d’equipament. La dissolució de l’associació és el darrer pas del litigi que mantenia aquesta i la Generalitat des del 2012, quan el Govern va decidir finalitzar els convenis vigents argumentant que els Centres d’Acollida Turística no eren viables econòmicament. Va ser llavors quan l’entitat va interposar dos recursos i finalment, la Generalitat permet ara dissoldre l’agrupació. L’associació ha nomenat president en funcions a l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, per tal que executi la dissolució de la mateixa. Així doncs, el Govern pagarà una compensació econòmica als municipis, que en el cas de Puigcerdà serà de 180.000 euros.

Des del consistori puigcerdanenc veien innecessari mantenir en funcionament del centre, tenint en compte que la vila disposa de dues oficines d’informació turística: la comarcal i la de sota el campanar de Santa Maria.

L’ajuntament estudia ara els usos que donarà a l’edifici. Pel que fa a l’exposició que acollida el centre, dedicada al Tractat dels Pirineus, es traslladarà al museu Cerdà.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

Comentarios de Facebook