Compartir

El castell de Castellbò ha estat l'escenari de la presentació, aquest dimarts, del programa de la 21a edició del Festival Càtar al Pirineu Català, que consta de més de 70 actes públics en 12 poblacions de les comarques de l'Alt Urgell, el Berguedà, la Cerdanya i el Pallars Sobirà.
DECLA:
El Festival Càtar al Pirineu Català ofereix un itinerari cultural pels pobles del Camí dels Bons Homes i és una excel·lent oportunitat per endinsar-se en la història i conèixer, d'una manera lúdica, la doctrina càtara i descobrir el territori, paisatges i camins que els càtars catalans van contemplar durant la seva vida.

A l'Alt Urgell, les activitats tindran lloc a Josa de Cadí i a Castellbò, dos dels més importants focus de difusió del catarisme al vessant sud del Pirineu.
A Josa, el 7 d'agost, la novetat més destacada serà un concurs

A Castellbò els actes es duran a terme els dies 13 i 14 d'Agost, amb una visita guiada al castell medieval, que donarà a conèixer les troballes aparegudes a les excavacions arqueològiques que la Diputació de Lleida ha fet darrerament.

El XXI Festival Càtar inclou tallers de danses, mercats, degustacions, visites, concerts de trobadors, tallers d'artesania, cervaviles, excursions, i molta animació

Parlen al vídeo: JESÚS FIERRO, tinent d'alcalde Ajuntament La Seu d'Urgell – CARINA BÉJAR, directora Camí dels Bons Homes – ISIDRE DOMENJÓ, tècnic de cultura Consell Comarcal de l'Alt Urgell – CARLES GASCÓN, tècnic de patrimoni Consell Comarcal