Compartir

L’Ajuntament de Puigcerdà ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) una revisió de la multa de 630.000 euros que ha de pagar a Carrefour per l'incompliment d'un conveni urbanístic que l'any 2003 va signar l'equip de govern amb la multinacional, llavors Supeco-Maxor. Segons creu el consistori, la quantitat final a pagar és lleugerament inferior a la imposada pel TSJC.

El passat mes de març es va fer efectiva la sentència on es fixava que l’ajuntament havia d’efectuar el pagament en un termini màxim de dos mesos. Tot i que no se sap del cert quan es pronunciarà el TSJC, Piñeira ha manifestat que el consistori disposa dels diners per fer-hi front.

Recordem que la sentència, que no es pot recórrer, deriva d’una demanda interposada l’any 2003 per uns veïns de Puigcerdà en contra d’una modificació urbanística que havia de permetre a Carrefour ampliar el seu aparcament i construir una benzinera a canvi de 480 mil euros, uns diners que l’equip de govern de llavors, encapçalat per Joan Carretero, va destinar a la construcció dels primers ascensors panoràmics. Tot i que les obres es van iniciar el 2010, la demanda va anul·lar les llicències i la multinacional va demandar l'ajuntament per danys i perjudicis.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ