Compartir

Des d’aquest divendres i fins diumenge, Rialp acollirà una de les competicions més prestigioses a nivell internacional en l’àmbit del rafting. L’EuroCup aterra per primer cop al Noguera Pallaresa i també al territori català i espanyol. De fet, és el primer cop que una prova de la Federació Internacional de Rafting se celebra a l’estat, el que situa el Pallars Sobirà i Rialp en particular com a referent estatal d’aquesta disciplina. De fet, aquest primer esdeveniment neix com un banc de proves de cara a acumular experiència per cites de més pes a mig i llarg termini.

Els organitzadors encara estan pendents de tancar el nombre d’equips participants, però confien que s’arribarà a la desena, el que significa estar al voltant dels quaranta competidors.

La competició s’iniciarà divendres, amb la prova de slalom nocturn, en amb caràcter individual. Dissabte, les modalitats de sprint, baixant un tram de riu d’un quilòmetre a contra rellotge, i la head to head, que repeteix tram però competint dos equips en series eliminatòries. Per diumenge queda la prova més emblemàtica, la de descens, sobre un tram de nou quilòmetres i en curses amb un mínim de cinc equips alhora.

Parlen al vídeo: LENNERT IAN, Organització