Compartir

Diferents departaments de la Generalitat, Diputació de Lleida, consell comarcal del Pallars Sobirà i ajuntament de Llavorsí uneixen esforços per tirar endavant la solució definitiva per a la carretera que dóna accés al poble de Baiasca.

Els departaments amb els quals s’està treballant són territori i sostenibilitat, governació i agricultura i s’està tocant altres portes per aconseguir més finançament.

La carretera porta setmanes tallada i els veïns i veïnes de Baiasca recorren cada dia el tram fins l’encreuament on tenen els cotxes aparcats per a poder desplaçar-se, ja sigui per anar a treballar, a l’escola, al metge o a comprar. Aquesta actuació ha estat qualificada d’intervenció d’urgència i es preveu que en pocs mesos pugui estar finalitzada.

Des de Diputació de Lleida s’està realitzant l’estudi que preveu fer passar la nova via per una pista forestal més amunt de l’actual i de moment no hi ha un pressupost definit, tot i que es creu que oscil·la entre els 200.000 i 400.000 euros. La idea és que en pocs dies les màquines comencin a treballar-hi.

Parlen al vídeo: ROSA AMORÓS, Delegada del govern a l’Alt Pirineu i Aran – JOSEP VIDAL, Alcalde de Llavorsí