Compartir

El barri de Grac ia de la capital catalana s'ha erigit en el centre de la batalla entre agents dels Mossos d'Esquadra i un grup nombrós de de manifestants que protestaven pel desallotjament de l'anomenat "banc expropiat" , 1 i nmueble en què s'havia instal·lat un grup del col·lectiu ocupa de Barcelona.

Els fets han acabat amb un balanç de 15 ferits entre els dos bàndols que, en el lloc dels enfrontaments han estat atesos pel servei d'emergències, i 1 persona detinguda. < / p>

la manifestació estava encapçalada per una pancarta en què deia "el banc expropiat no es toca" s'ha ubicat a la Travessera de Gràcia a escassos metres del mercat de la vila. Va recórrer diversos carrers adjacents però va començar a desbordar-a última hora de la nit.

Els Mossos d'Esquadra s i s'han vist obligats a intervenir quan un grup d'aquests manifestants han bolcat contenidors i han comen < / strong> at a cremar-los. Altres persones es dispersaven, en aquestes hores, i trencaven amb pedres els vidres i els vidres de diverses entitats bancàries.

A la intervenció de l us agents de la policia autonòmica ha seguit el llançament de pedres i la corresponent càrrega amb trets de projectils de foam.

En les carreres que s'han succeït a partir de la matinada alguns manifestants han bolcat un cotxe i han cremat una moto i un vehicle de Barcelona Neta.

Els Mossos han desp llegat durant tota la nit un amplíssim dispositiu policial i un helicòpter ha sobrevolat Gràcia d urant diverses hores.

Acabats els albo trencats el balanç deixa runes a tota la zona afectada i el malestar dels veïns que no han pogut descansar aquesta nit.

< p> el dirigent de CDC, Xavi er Trias, ha criticat la política que porta a terme l'actual equip de govern municipal assegurant que quan ell era alcalde el diàleg amb el col·lectiu okupa va evitar situacions com les ara viscudes .

l'exalcalde ha acusat Ada Colau de tenir una doble vara de mesurar, un quan era activista i una altra ara que és l'alcaldessa de Barcelona.