martes, 11 agosto 2020 16:05

La Cerdanya, 23 de maig 2016: LA DIPUTACIÓ ATORGA 300 MEUR A L'ESCORXADOR

En el darrer ple de la Diputació de Girona, s’ha aprovat atorgar 300.000 euros al Consell Comarcal de Cerdanya per finalitzar els treballs a l’escorxador transfronterer, ubicat a Ur (Alta Cerdanya). El text expositiu de la concessió estableix que aquest ajut s’ha fet perquè aquest equipament 'és necessari per al desenvolupament socioeconòmic de la comarca'. En els pressupostos de la diputació del 2016 ja hi constava una partida de 150.000 euros i l’altra meitat s’inclourà en els pressupostos de l’any vinent.

Les obres a l’exterior de l’edifici van finalitzar fa uns mesos i aquesta subvenció es destinarà a equipar l’interior. Concretament es preveu enllestir tots els elements de la cadena de matança. Al mateix temps que es portin a terme els treballs, s’acabarà de definir la gestió de l’escorxador, que encara no té data per a la seva posada en marxa.

El cost total de l’escorxador transfronterer es situa al voltant dels 5.4 milions d'euros. L'equipament donarà servei als ramaders i carnissers de les dues bandes de la frontera i també promocionarà la indústria càrnia de la vall amb la creació d'un segell propi de qualitat.

Parlen al vídeo: RAMON MOLINER, PRESIDENT CONSELL COMARCAL CERDANYA

Artículos similares