Compartir

Ramaders del Pirineu han decidit posar càmeres per gravar els atacs de fauna salvatge als seus ramats ja que l’administració assegura que no hi ha atacs comprovats. La pagesia vol demostrar els danys que la fauna salvatge provoca a l’agricultura i ramaderia per una gestió inadequada.

Unió de Pagesos s’ha concentrat aquest divendres al matí davant el local on s’ha celebrat la Junta Rectora del Parc Natural de l’Alt Pirineu i ha fet entrega d’un manifest reclamant mesures urgents per reduir els danys de la fauna salvatge a les seves explotacions al director general de polítiques Ambientals, Ferran Miralles, amb el qual han mantingut una breu reunió a peu de carrer on s’ha compromès a atendre les seves demandes i intentar resoldre-les entre tots.

Els pagesos i ramaders remarquen que sí que han tingut atacs d’ós i de fauna salvatge, volen que l’administració pública es faci càrrec dels animals protegits que allibera com óssos, voltors i cérvols i que no s’amagui informació a la gent del territori, als quals destaquen que s’ha d’ajudar i defensar des de l’administració.

Parlen al vídeo: JOAN GUITART, Responsable Unió de pagesos a les comarques de muntanya – FERRAN MIRALLES, Director general polítiques ambientals