Compartir

El president del consell comarcal del Pallars Sobirà, Llàtzer Sibís, ha negat cap tipus d’intenció de sotmetre’s a una moció de confiança, després que els grups de la CUP, Esquerra Republicana i Fem Municipi, a l’oposició, li hagin tornat a demanar al ple celebrat aquest dimarts a la nit.

Un ple extraordinari fet a petició precisament d’aquests grups a l’oposició, que ha durat més de quatre hores i, on el president ha anat responent a les preguntes que els grups van entrar conjuntament sobre diferents temes. Tot i que no han sortit satisfets amb les respostes rebudes.

En aquest sentit, reclamen conèixer els detalls del pacte de presidència, ja que a principis de legislatura se’ls va dir que hi hauria un canvi de president durant el 2016, però no saben quan ni què implica aquest canvi. No se’ls ha aportat documentació sobre els canvis de lloc de treball i acomiadaments recents ni sobre la mort d’exemplars d’alevins de truita al canal d’alevinatge d’Escaló que el president ha vinculat a un error administratiu i ha assegurat que el projecte segueix endavant.

Però la mala gestió del canal fins ara, amb el sacrifici dels alevins, pot suposar una multa pel consell comarcal d’entre 3000 i 120.000 euros.
Un altre tema sobre el qual l’oposició ha fet molta incidència ha estat en la manca de recerca de finançament per arreglar carreteres i posant l’exemple de Baiasca que porta dies incomunicat per esllavissades.

Parlen al vídeo: LLÀTZER SIBÍS, President C.C. Pallars Sobirà – RAMON VILLUENDAS, Portaveu ERC