Compartir

El Servei Meteorològic de Catalunya ha inaugurat aquest dilluns la nova estació de Puigcerdà, que cada mitja hora enviarà les dades que es vagin recollint a les webs del mateix Servei Meteorològic i de l’ajuntament de la capital ceretana. L’estació mesurarà la temperatura, la humitat relativa, la pressió atmosfèrica, la precipitació, la radiació solar i la velocitat i direcció del vent. Conèixer totes aquestes dades en temps real permetrà fer un millor seguiment dels episodis de tempesta.

La nova estació meteorològica servirà per fer una predicció més acurada del temps, un factor que moltes vegades condiciona els turismes a l’hora de decidir si passen uns dies a la comarca. De fet, molts sectors, sobretot el de l’hostaleria, s’han queixat reiteradament del desencert en les prediccions meteorològiques al Pirineu, fet que acaba repercutint en l’economia del territori. Les dades que enregistri l’estació de Puigcerdà compensaran les que ofereix la de Das que, per la seva situació geogràfica, sempre és de les més gèlides de Catalunya.

L’estació meteorològica de Puigcerdà, ubicada a la zona del poliesportiu, formarà part de la xarxa de 170 estacions que actualment té el Servei Meteorològic de Catalunya. La nova estació ha estat finançada pel mateix Servei amb 10.000 euros i el manteniment anirà a càrrec del consistori, que hi destinarà 1.500 euros anuals. Fins ara, el Servei Meteorològic de Catalunya disposava, a Cerdanya, de l’estació de Das i de tres més d’alta muntanya.

Parlen al vídeo: ORIOL PUIG, DIRECTOR SERVEI METEOROLÒGIC CATALUNYA – ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ