Compartir

La historiadora local Sandra Adam ha presentat aquest divendres a l’Arxiu Comarcal de Cerdanya el llibre ‘La Cerdanya desapareguda’, un recull de 170 fotografies antigues de la comarca que van des del 1870 fins el 1970. Després de publicar l’Abans Puigcerdà, Adam presenta ara un volum amb instantànies en blanc i negre dels quatre municipis amb més densitat demogràfica: Puigcerdà, Bellver, Alp i Llívia.

Les fotografies provenen de fons particulars i dels fons de l’Arxiu Comarcal de Cerdanya, de l’Institut Cartogràfic de Catalunya i del Centre Excursionista de Catalunya. Entre totes aquestes imatges destaca la que podria ser la fotografia més antiga que es conserva de Puigcerdà.

‘La Cerdanya desapareguda’ forma part de la col·lecció ‘Catalunya desapareguda’ de l’Editorial Efados i tindrà un segon volum dedicat a la resta de municipis ceretans, que es publicarà per Nadal.

A banda de la publicació d’aquests llibres, la recopilació que ha fet l’autora es podrà consultar també a l’Arxiu Comarcal de Cerdanya, que ja compta amb unes 5.000 fotografies provinents de fons familiars.

Parlen al vídeo: SANDRA ADAM, AUTORA