Quantcast

La Cerdanya, 5 d'abril 2016: PRESENTEN EL PROGRAMA BENVINGUTS A PAGÈS

Aquest dimarts s’ha presentat a Puigcerdà el programa Benvinguts a pagès, una iniciativa que consisteix en un cap de setmana en el que pagesos de tot Catalunya obriran les seves portes per donar a conèixer els seus camps, ramats i obradors. Benvinguts a pagès és una iniciativa de la Fundació Alícia i de l'Agència Catalana de Turisme i s'emmarca dins el programa Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016. A més, compta amb la col·laboració dels diferents agents del territori. L’objectiu és que els visitants puguin descobrir l’origen dels productes que consumeixen el cap de setmana del 17, 18 i 19 de juny.

A banda de visitar les explotacions agrícoles i ramaderes, durant el cap de setmana els restaurants que participin en aquesta iniciativa oferiran menús especials amb productes quilòmetre zero i els allotjaments tindran paquets atractius.

A les comarques de Cerdanya i l'Alt Urgell participaran en el programa 12 productors, 15 restauradors i 18 allotjaments rurals. Els productors que vulguin formar part d’aquesta iniciativa han de complir una sèrie de requisits, com ara tenir el segell de venda de proximitat i els registres sanitaris, estar disposat a obrir el cap de setmana o fer les visites gratuïtes. Des de la fundació Alícia han volgut remarcar l’oportunitat que aquest programa representa per l’economia del territori, ja que es tracta d’una acció comercial amb un retorn directe pels productors.

Unes 200 explotacions de tot Catalunya participaran en aquesta primera edició del programa Benvinguts a pagès.

Parlen al vídeo: PATRICK TORRENT, DIRECTOR AGÈNCIA CATALANA TURISME – RAMON SENTMARTÍ, REPRESENTANT FUNDACIÓ ALÍCIA

Comentarios de Facebook