domingo, 20 septiembre 2020 9:01

Puigdemont descarta la DUI

El pols entre les formacions sobiranistes p er a accelerar la independència de Catalunya ha obligat a posicionar-se, una vegada més, al President de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Puigdemont ha reiterat que de cap manera "el Govern donarà salts al buit perquè tot estarà perfectament cobert sense que es canviï el marc jurídic de manera abrupta".

Els dirigents de la CUP han insistit aquest cap de setmana a la necessitat de desobeir les resolucions de l'alt tribunal. Aquest posicionament l'han apropat al Parlament en mode de moció que se sotmetrà a debat i posterior votació dijous que ve. La Mesa de la cambra catalana ha instat els diputats de la formació d'extrema esquerra a modificar els termes d'aquesta moció . De moment, no hi ha hagut cap canvi en la mateixa.

El President Puigdemont ha rècord at que en el marc de l'acord d'investidura es va redactar que seria en 18 mesos, des de la presa de possessió del Govern, quan s'estaria en portes de proclamar la independència. L'equip de Puigdemont treballa en la línia de confeccionar les estructures d'Estat que permetin a Catalunya tenir una agència tributària pròpia i una seguretat social que s'erigeixin en les columnes de la futura República catalana.

En aquesta direcció, el president ha rebutgeu o la declaració unilateral d'independència i ha instat, un cop més, al Govern de Españ a al fet que pacti un referèndum sobre la secessió.

Puigdemont ha expressat el seu convenciment que la convocatòria d'aquest referèndum només depen de de la voluntat política del nou executiu. Un referèndum que, al seu entendre, se celebraria dins de la legalitat i seria de caràcter vinculant tal com, fa uns any s, va succeir a la regió francòfona del Quebec, al Canadà, o bé, més recentment, a Escòcia

Puigdemont demana al Govern d'Espanya que "dialogui i negociï" d'acord a la voluntat del poble català que va deixar clara la seva tendència cap a la independència el passat 27 de setembre.

Per al responsable de l'executiu català i l nou Govern d'Espanya ha de pagar els seus deutes pendents amb Catalunya com és el cas de la disposició addicional tercera de l'Estatut .

Puigdemont confia a tancar la negociació dels pressupost s amb la CUP però s'ha mostrat obert a trobar acords amb altres forces parlamentàries.