Compartir

El Festival de música d’Ix, el puigcerdanenc Josep Viladesau i els Xicolaters de Palau de Cerdanya són els tres finalistes a Cerdà de l’Any 2015. Així ho ha decidit el jurat de la 30a edició, que ha hagut d’escollir entre la trentena de propostes que els han fet arribar els veïns, les entitats i els ajuntaments de l’Alta i la Baixa Cerdanya.

Pel que fa als tres finalistes, des de fa més de 40 anys, el Festival de música clàssica d’Ix porta a la comarca músics de primer ordre que ofereixen concerts a l’església romànica de la localitat. Josep Viladesau és un llibreter de Puigcerdà molt vinculat al món cultural de la vila que ha col·laborat en diverses publicacions d’àmbit local, com ara un llibre sobre el general Cabrinety. Per la seva banda, els Xicolaters de Palau, reparteixen, cada 16 d’agost, una tassa de xocolata als veïns, una llarga tradició que data d’abans del segle XIX.
Aquells que ho desitgin, ja poden escollir el guanyador, dirigint-se als ajuntaments de la comarca o bé, a través de la pàgina web de l’Institut d'Estudis Ceretans. Durant el sopar, que tindrà lloc el 30 d’abril a Puigcerdà, es coneixerà el vencedor.
El Cerdà de l'Any, impulsat per l'Institut d'Estudis Ceretans, Amics de Cerdanya i Els 40 Principals Pirineus, és un guardó que reconeix la tasca social o cultural que una persona o institució ha desenvolupat desinteressadament a la comarca.

Parlen al vídeo: TOMÀS TORRENT, PRESIDENT INSTITUT ESTUDIS CERETANS