Compartir

Puigcerdà acollirà aquest cap de setmana el primer Pyrinees Ice Swimming Festival, la competició esportiva i solidària de natació en fred, pionera al sud d’Europa, que tindrà lloc a l’estany de la capital ceretana. El passat desembre es va organitzar la primera Travessia del Glaç i, com que va ser un èxit, els seus impulsors han anat més enllà organitzant aquest esdeveniment, que ha estat inclòs dins del calendari europeu de la International Ice Swimming Association, l’entitat que promou que aquesta disciplina sigui olímpica als Jocs d’Hivern del 2022. La prova inclourà diverses distàncies: 50 metres, 450, relleus de 4×50 i la reina, d’1 quilòmetre. Aquesta darrera és la que homologa l’entitat internacional, sempre i quan la temperatura de l’aigua oscil·li entre 0-5ºC i els participants nedin en banyador, amb unes ulleres, un casquet de bany i una boia de seguretat.

Ja han confirmat la seva participació 32 nedadors, alguns vinguts de França, Anglaterra, Suïssa i Suècia. Jacques Tuset, gran referent en el món de la natació en aigües obertes, també comprovarà com es neda al llac de Puigcerdà. De cares a les properes edicions, els seus organitzadors esperen fer créixer aquest esdeveniment i arribar als 50 participants, ja que aquest 1r Pyrinees Ice Swimming Festival coincideix amb una altra competició d’aquestes característiques que es celebra a Rússia.

La competició, que arrencarà dissabte a les 16h i finalitzarà diumenge al matí, és de caràcter solidari, atès que tota la recaptació es destinarà a l'Associació contra el Rabdomiosarcoma i a la France Choroïdérémie.

Parlen al vídeo: PEP VIVAS, IMPULSOR 1R PYRINEES ICE SWIMMING FESTIVAL