Compartir

El Casal Manyanet ubicat a Tremp compta amb la recreació d’un taller de toneler al seu celler. Mariano Mir ha dedicat tota la vida a treballar la fusta, més concretament a construir i arreglar tones de vi, i ara ha cedit totes les seves eines perquè puguin ser exposades i les generacions futures coneguin un ofici més relacionat amb el món del vi.

El Casal Manyanet recrea la forma de vida de finals del segle XIX i inicis del XX a la Conca de Tremp i ara amb aquesta cessió s’ha pogut museïtzar el celler de la casa. El celler s’ha distribuït en dos espais, un que s’ha habilitat com a recreació de taller i l’altre on es pot veure en un audiovisual a Mariano Mir treballant al seu taller i les miniatures que ell mateix ha anat construint relacionades amb les tones i el món del vi.
La museïtzació ha anat a càrrec de Ramon Canal però Mariano Mir ha treballat en tot el procés.
La inauguració va rebre la visita de més de 70 persones i a partir d’ara es podrà visitar l’espai conjuntament amb la resta de la casa de la congregació dels Fills i Filles de la Sagrada Família que explica la vida de Sant Josep Manyanet i Vives, nascut en aquesta casa a principis del segle XIX.

Parlen al vídeo: MARIANO MIR, Toneler