Compartir

L’Arxiu Comarcal de Cerdanya ha presentat aquest divendres el treball realitzat amb el fons documental que la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) li va cedir el 2014. Des de llavors, s’han pogut classificar prop de 52 metres lineals de documentació i més de 6.000 fotografies, que van des del 1944 fins a l’actualitat.

L’acte de presentació ha comptat amb la presència del Director General d'Arxius, Biblioteques Museus i Patrimoni, Jusèp Boya, el president de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern, Òscar Cruz, el president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Ramon Moliner i l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira. També hi han assistit responsables de les estacions d’esquí i de diferents clubs esportius ceretans. Tots ells han coincidit en la importància de que aquest fons estigui a Cerdanya, una comarca on els esports d’hivern hi tenen un paper clau.

El fons de la FCEH és un dels pocs fons de federacions esportives catalanes que s’han dipositat en arxius públics. Les descripcions i les fotografies ja es poden veure a través de la web arxius en línia i els documents s’han de consultar, de moment, presencialment.

Parlen al vídeo: EROLA SIMON, DIRECTORA ARXIU COMARCAL CERDANYA – ÒSCAR CRUZ, PRESIDENT FEDERACIÓ CATALANA ESPORTS HIVERN