Compartir

Una trentena de veïns s’han unit per formar una nova colla gegantera anomenada Colla dels Gegants Vells de Puigcerdà, ja que pretén recuperar el Puig i la Cerdana, les antigues figures del municipi que actualment es troben dipositades al Museu Cerdà.

L’agrupació manté actualment converses amb l’ajuntament per poder treure aquesta parella de gegants emblemàtics durant les cercaviles, ja que les figures són de propietat municipal. Des de la colla han volgut deixar clar que s’han unit per transmetre ‘la fal·lera gegantera’ i que en cap cas la seva creació és el resultat de la polèmica del passat octubre, quan els grallers de l’altra colla van interpretar l’himne espanyol en una trobada gegantera a Madrid.

Per tal d’aconseguir finançament que els permeti restaurar les figures i fer front a les despeses inicials, la colla ha organitzat dos quintos. El proper serà el diumenge 14 de febrer. Díaz ha destacat la bona acollida que ha tingut la nova agrupació gegantera. La colla dels Gegants Vells de Puigcerdà es presentarà oficialment el 5 de juny en una trobada amb la resta de formacions de la comarca.

Parlen al vídeo: QUIM DÍAZ, CAP DE COLLA ‘GEGANTS VELLS DE PUIGCERDÀ’