Compartir

Aquest divendres, els carrers de Puigcerdà s’han omplert de color i música per celebrar el Carnestoltes. A les deu del matí, més de 600 nens i nenes de les escoles Alfons I i Llums del Nord i de l’escola bressol han protagonitzat la tradicional rua infantil acompanyats de mestres i pares. Després de recórrer el nucli urbà, han arribat a la plaça de l’ajuntament. Allà, el Rei Carnestoltes i alguns alumnes han llegit el pregó de la festa, on han aprofitat per fer unes quantes peticions.

Totes les classes han mostrat les seves disfresses de robots, cartes, pierrots, ratolins, bruixots o pirates. Des dels centres educatius animen els nens i nenes a participar en l’elecció de la disfressa, així com en la seva preparació.

Tot i ser una festa infantil, la rua de Carnestoltes és una celebració més de Puigcerdà. Així doncs, fa sortir al carrers a mares, pares, comerciants i molts veïns que no es volen perdre l'espectacle. A la tarda els nens de l'Alfons I han gaudit d'una sessió de cinema i els de l'escola Llums del Nord d'un espectacle de circ.

Parlen al vídeo: SUSANA ESTAÑOL, CAP ESTUDIS ESCOLA ALFONS I – LOURDES, ANNA I MIREIA, MESTRES I ALUMNA ESCOLA LLUMS DEL NORD