Compartir

Una xerrada sobre la Trilogia romàntica de Verdi: Rigoletto, Il Trovatore i la Traviata ha estrenat el mes de biblioteques amb Denominació d’Origen a Tremp. Un mes durant el qual la biblioteca Maria Barbal ha organitzat diferents actes per maridar el vi, la literatura i la música. En aquest primer, Patrícia Espanyol ha fet un repàs per tres òperes que van marcar un punt d’inflexió en la seva època.

Els espectadors han pogut anar gaudint de fragments de les tres òperes mentre se n’anava explicant detalls, on s’ha destacat la complexitat dels personatges. De Rigoletto la dualitat del personatge, ja que té una vessant dramàtica i malvada que es contraposa a l’amor incodicional a la seva filla, de Il trovatore l’exigència vocal dels papers i a La Traviata se li diu l’òpera de les tres sopranos per l’evolució del seu personatge. Una òpera tan trencadora al seu moment que va costar ser acceptada.

Durant l’acte, els assistents han degustat una copa de vi rosat del celler Mas Garcia Muret i dijous es podrà veure la retransmissió de La Traviata de de Londres a l’Espai cultural La Lira.

Parlen al vídeo: PATRÍCIA ESPANYOL, Professora escola municipal de música de Tremp