sábado, 8 agosto 2020 20:25

La Cerdanya, 27 de gener 2016: EL MÚIXER CERETÀ A LA FEMUNDLØPET DE NORUEGA

Fa gairebé deu anys que el ceretà Marçal Rocias es dedica al múixing de llarga distància. Aficionat als esports de muntanya i amant de la natura, va endinsar-se en aquest món a través d’un amic, també múixer, que el va convèncer per participar a la FinnsmarklØpet, una cursa de 500 quilòmetres que es fa a Noruega, en plena Lapònia. Des de llavors, cada hivern viatja a aquest país escandinau amb la seva dona i companya d’afició i els seus catorze gossos. En aquesta ocasió correrà la FemundlØpet, de 600 quilòmetres.

Actualment només hi ha dos múixers a tot Catalunya especialitzats en aquest tipus de proves, ja que es un esport dur que requereix molts sacrificis tant personals com econòmics. Tot i això, en Marçal assegura que aquest tipus de curses de llarga distància et posen a prova i tenen alguna cosa que enganxa. Per fer front a etapes de fins a vuit hores, els múixers han d’estar preparats física i mentalment.

El passat divendres, Rocias va sortir amb els seus gossos de La Molina cap a Noruega, on l’esperen temperatures que poden arribar als -30 graus. Aquests dies s’entrena per la cursa, que tindrà lloc el 5 de febrer.

El programa La 7Mana Pirineu dedicarà un dels reportatges d’aquest divendres a conèixer més a fons el múixing de llarga distància.

Parlen al vídeo: MARÇAL ROCIAS, MÚIXER

Artículos similares