viernes, 7 agosto 2020 20:01

La Cerdanya, 26 de gener 2016: EL PROGRAMA LEADER ARRIBA A TOTA LA COMARCA

El programa Leader s’obrirà finalment a tots els municipis de la comarca. Fins ara, només Bellver, Montellà i Martinet, Prullans, Meranges i Lles podien accedir a aquestes subvencions del departament d’Agricultura i dels Fons Europeus per culpa d’un càlcul de la renda per capita que no s’ajustava a la realitat perquè tenia en compte les segones residències. En la nova convocatòria del període fins el 2020, els ajuts s’estendran als 17 municipis ceretans.

El programa Leader va destinat a les petites i mitjanes empreses i als emprenedors. Els objectius prioritaris per aquest període són donar suport a la creació i a la innovació empresarial a partir dels recursos del territori, sempre en el marc d'una economia sostenible. En la convocatòria del 2016 es destinaran prop de 640.000 euros entre les dues comarques. Per donar a conèixer el programa, el consorci de l’Alt Urgell-Cerdanya ha obert una oficina a Puigcerdà.

Per aquesta setmana s’han programat un seguit de xerrades informatives que han començat dilluns a Alp. Aquest dimarts se n’ha fet una a Llívia, dimecres es farà a Puigcerdà i el 2 de febrer a Bellver.

Parlen al vídeo: RAMON MOLINER, PRESIDENT CONSELL COMARCAL CERDANYA – MIREIA FONT, GERENT GAL ALT URGELL-CERDANYA

Artículos similares