Compartir

Ben aviat, l’estació meteorològica que actualment hi ha instal·lada al poliesportiu de Puigcerdà es substituirà per una de nova, molt més moderna i precisa. Aquesta setmana, l’ajuntament ha signat un conveni amb el Servei Meteorològic de Catalunya per la col·locació i manteniment d’una estació meteorològica automàtica, que cada mitja hora registrarà dades com la temperatura, la humitat relativa o la pressió atmosfèrica. Des del consistori han volgut remarcar la importància de què els veïns, però sobretot els visitants, puguin conèixer amb exactitud quin temps fa a Puigcerdà, ja que moltes vegades quan les prediccions no són del tot encertades el sector turístic se’n ressent.

El Servei Meteorològic de Catalunya es farà càrrec del cost, uns 10.000 euros, i l’ajuntament finançarà el seu manteniment, que suposarà uns 1.500 euros anuals.
Cerdanya disposa de tres estacions meteorològiques: dues d’alta muntanya, al Malniu i a La Tossa d’Alp, i una altra a l’aeròdrom de Das. La de Puigcerdà, que podria començar a funcionar al març, serà la quarta estació que s’instal·là a la comarca. A partir de llavors, tothom qui ho vulgui podrà consultar, entre altres dades, la temperatura en temps real, que aquests dies és força baixa: -4º aquest dijous a les 8h del matí a la capital ceretana.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ