Quantcast

Els Pallars 20 de gener: PRÀCTIQUES DE RESCAT EN ALLAUS A TAVASCAN

L’estació d’esquí pallaresa de Tavascan treballa des de fa temps per la conscienciació dels riscos que suposa la muntanya i contribuir a millorar la seguretat d’aquells que hi practiquen esport. En aquest sentit té un camp d’arves fora pistes destinat a fer pràctiques en rescat de víctimes d’allaus.

Un espai utilitzat per molts professors per posar sobre el terreny la teòrica, com el cicle formatiu d’alta muntanya de l’institut de La Pobla de Segur que, aquest dimarts juntament amb membres del cos de Bombers, han realitzat una pràctica de rescat de víctimes en allaus i on s’ha posat de manifest la importància de la col·laboració dels guies d’alta muntanya als rescats.

També es fa força incidència en la preparació per sortir a la muntanya com ara estar informats de la situació meteorològica i de la muntanya, planificar bé la ruta i anar ben equipats amb tot el material necessari.

L’estació de Tavascan treballa molt amb esquiadors que practiquen l’esport fora pistes i el camp d’arves està en marxa des del 2010 amb la idea de formar tant els professionals del sector com per donar eines als propis esquiadors.

Parlen al vídeo: MARC TOMÀS, Director estació d’esquí de Tavascan – JOAN BORRÀS, Sergent dels GRAE

Comentarios de Facebook