Compartir

Aquest divendres a la tarda s'ha presentat a la Seu d'Urgell la guia del mètode SENDIF que determina amb criteris objectius la dificultat dels senders.

El mètode càlcul s'ha establert seguint diferents criteris establerts per la Taula de Senderisme de l'Alt Pirineu i Aran. Les proves del mètode SENDIF han sigut satisfactòries i ha determinat sense errada la difiulctat de més 400 senders.

La guia classifica els senders amb dos criteris de dificultat, la física i la tècnica, ja que per exemple, un recorregut pot ser poc exigent físicament però en canvi molt díficil a nivell tècnic.

L'objectiu de SENDIF és evitar la subjectivitat de les persones alhora d'oferir informació sobre senders. Fins ara es podia donar la circumstància que un mateix recorregut sigués catalogat com a díficil i fàcil alhora sengons la persona que oferia la informació.

La presentació del mètode SENDIF ha comptat amb la presència del Conseller de Territori i Sostenibilitat en funcions, Santi Vila, que posteriorment ha presidit el Consell Rector de l'IDAPA, l'Institut per al Desenvolupament i Promoció de l'Alt Pirineu i Aran.

Parlen al vídeo: PERE PORTA, President IDAPA