lunes, 10 agosto 2020 6:22

Els Pallars, 7 de desembre 2015: 30 ANYS DE PEDRA DE TARTERA

Un acte a la Biblioteca Maria Barbal de Tremp ha tancat l’any de commemoració del trentè aniversari de la publicació de Pedra de Tartera, el primer llibre de l’escriptora Maria Barbal que, amb tan sols unes 100 pàgines, ha aconseguit donar la volta al món i encara ara fidelitza lectors igual que ho va fer el primer dia.

Al llarg de l’any, tant a la biblioteca de Tremp que porta el seu nom, i d’on és autora de capçalera, com en diferents pobles de Catalunya s’han fet actes per celebrar l’aniversari d’aquesta novel·la ambientada al Pallars però on moltes dones d’arreu s’han vist reflectides en la pell de la Conxa, la protagonista.

L’acte ha comptat amb una gran afluència de públic i amb la presència de Montse Gatell, presidenta de l’Institut Català de les Dones i estudiosa de l’obra de Maria Barbal, i s’ha presentat la reedició revisada per l’autora i un llibre amb opinions sobre la novel·la.

Pedra de Tartera, al llarg dels seus 30 anys d’història ha enganxat lectors de totes les generacions que l’han tingut a les mans i compta amb més de 15 traduccions així com un parell d’adaptacions al teatre.

S’ha fet entrega a Maria Barbal d’un llibre amb dedicatòries i signatures recollides entre els lectors de la biblioteca de Tremp durant aquest any.

Parlen al vídeo: MARIA BARBAL – Escriptora

Artículos similares