Compartir

Els pobles fallaires van celebrar ahir al vespre la declaració de la seva festa com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Una festa que com no podia ser d’altra manera va comptar amb el foc com a protagonista i tant fallaires com molts altres veïns i veïnes dels pobles es van bolcar en la celebració. A La Pobla de Segur es va encendre una gran foguera al centre de la plaça de la vila, van repicar les campanes i es va cremar un parell de falles mentre es llegia la resolució de la UNESCO i els fallaires mostraven la seva satisfacció pel reconeixement.

L’Associació cultural de fallaires i pubilles de La Pobla de Segur remarca que aquesta declaració és un insentiu per seguir treballant per mantenir i difondre la tradició fallaire.
La festa va acabar amb moscatell i coca per a tots els assistents i es va recordar anècdotes, les primeres baixades i moments de la contrucció de falles.

Altres pobles fallaires com Durro o Alins van fer baixada de falles que també van acabar amb l’encesa de la foguera a la plaça del poble. Emoció i felicitacions mútues entre fallaires per la fita històrica assolida.

Parlen al vídeo: ALBERT MARTÍNEZ, Fallaire – JULS CABALLERO, Fallaire