Compartir

Els nens i nenes de l’escola de la Vall de Boí, municipi amb molts pobles fallaires i on la majoria d’alumnes de l’escola corren falles, han celebrat aquest matí el nomenament d’ahir la tarda de les falles Patrimoni Immaterial de la Humanitat amb una festa a Durro. Dins de l’església, un altre patrimoni de la Humanitat que té la Vall, se’ls ha explicat en què consisteix el reconeixement i se’ls ha passat el moment del nomenament a Namíbia i un vídeo sobre les falles al seu municipi.

A la festa també hi ha participat veïns i veïnes dels pobles de la Vall i fallaires de totes les edats que viuen emocionats aquests moments post declaració.

Darrera la baixada de falles hi ha tota una feina que no es veu, la construcció de les falles, del faro, la preparació de la baixada, i un gran treball en equip. Tot això ha estat reconegut amb la declaració de patrimoni immaterial i s’espera que ajudi a donar encara més força a la festa. Tant de cara als pobles fallaires com de cara a valoritzar-la des de fora.

La festa però no acaba aquí. Aquest vespre tots els pobles fallaires del Pirineu fan repic de campanes, coca amb xocolata i encesa d’una gran foguera per celebrar amb foc la declaració de patrimoni de la Humanitat a les Festes del Foc del solstici d’estiu al Pirineu Andorrà, Francès, Aragonès i Català.

Parlen al vídeo: NENS ESCOLA – ORIOL MENTUI, Fallaire – JAVIER VICENT, Fallaire – MERITXELL RAMON, Regidora turisme Vall de Boí