Compartir

Un grup de veïns d'Organyà s'ha organitzat per poder ajudar a la família de la Nadia perquè la petita pugui ser intervinguda quirúrgicament.

La Nadia pateix una enfermetat molt rara, només hi ha una trentena de casos al món. És la síndrome de la Tricotiodistròfia, una enfermetat degenerativa genètica, que fa que les seves cèl·lules envelleixin prematurament. La intervenció que necessita la Nadia té un cost de 112.000' i només la relitza un cirurgià als Estats Units.

L'operació a la que s'ha de sotmetre a la petita té molts riscos ja que s'actua directament sobre zones del seu cervell i la part posterior del coll per reintroduir cèl·lules seves manipulades genèticament.

La localitat d'Organyà ha conegut recentment les necessitats de la Nadia i ràpidament un grup de veïns s'ha ofert per poder ajudar a recaptar fons amb un seguit d'activitats, aprofitant que aquest cap de setmana és fira a la vila.

L'objectiu els 112.000' i que la Nadia pugui ser operada el més aviat possible a Houston, als Estats Units. Per aquelles persones que hi vulguin col·laborar també ho poden fer fent un ingrés al compte corrent del BANC SABADELL (0081 0478 70 0001206130) de l''Associació Nadia Nerea per la Tricotiodistrofia i Enfermetats Rares'.

Parlen al vídeo: FERNANDO DRAKE BLANCO, Pare de la Nadia – MERCÈ MUNCUNILL, Veïna d'Organyà