Quantcast

Els Pallars, 10 de novembre 2015: CONSELLS DE POBLE A SORIGUERA PER DONAR VEU ALS VEÏNS

L’ajuntament de Soriguera s’ha reunït amb els veïns dels 14 nuclis del seu municipi on ha constituït en cada un el seu consell de poble. Una estructura creada per fomentar la participació veïnal en l’estructura de l’ajuntament i des d’on es faran arribar les demandes que formaran el full de ruta del consistori.

Els veïns i veïnes han acceptat molt bé la proposta i ja han sorgit demandes, algunes de comunes com l’arranjament de dipòsits de captació d’aigua, de camins, d’esglésies i d’estudis. La idea és celebrar un cop l’any una reunió ordinària però el consell en pot convocar d’extraordinàries quan ho cregui oportú.
A més s’han agrupat els nuclis del municipi cada dos o tres i s’ha anomenat un regidor, sigui del govern o de l’oposició, com a representant.

Un altre aspecte que s’està recuperant a Soriguera és el comú veïnal, un projecte que vol recuperar les jornades de treball en comú pel bé del municipi, com ara el desbrossament de camins, i que serveix per combatre els pocs recursos de què disposen.

Parlen al vídeo: XAVIER PEDEMONTE, Alcalde de Soriguera

Comentarios de Facebook